Lijst ophang systeem

Bij de Lijstengigant ben je niet alleen aan het juiste adres voor fotolijsten, schilderijlijsten en posterlijsten. In ons assortiment vind je namelijk ook een ruime collectie lijst ophang systemen. Zo kan je moeiteloos een lijst ophangen aan elk mogelijke muur. Ben je op zoek naar een lijst ophang systeem? Dan heb je bij de Lijstengigant keuze uit diverse mogelijkheden, waaronder een wissellijst en een baklijst. Elk heeft zo zijn eigen unieke eigenschappen. Beiden zijn uiteraard mogelijk, het is meer een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Zwarte moderne posterlijst

Ophang systeem lijsten kopen

Voor het ophangen van een foto, canvas, kunstwerk of poster kan je kiezen uit een wissellijst of baklijst. Maar wat zijn nou precies de verschillen tussen deze lijst ophang systemen? We leggen het je graag even uit.

Wat is een wissellijst?

De naam verklapt het eigenlijk al een beetje. Een wissellijst is één van de bekendste lijst ophang systemen en maakt het erg gemakkelijk om zo nu en dan van foto te wisselen. Een wissellijst ziet er van de voorkant uit als een normale lijst, maar aan de achterkant bevindt zich een achterbord met klemmetjes. Deze klemmetjes kunnen eenvoudig losgemaakt worden. Het achterbord kan vervolgens verwijderd worden en zodoende kan je gemakkelijk en snel van foto verwisselen.

Wat is een baklijst?

Een ander ophang systeem voor lijsten is een baklijst. Een baklijst wordt voornamelijk gebruikt voor canvassen en brengt twee unieke eigenschappen met zich mee. Zo geeft een baklijst de impressie dat het canvas zweeft in de lijst. Daarnaast voegt het diepgang toe door middel van het design van de randen. Dit zorgt ervoor dat het canvas er écht uitspringt aan jouw muur.

Voor welk lijst ophang systeem kies jij?

Wat betreft ophang systemen voor lijsten is er geen goed of fout. Uiteindelijk komt het neer op je eigen persoonlijke voorkeur. De lijst ophang systemen zijn verkrijgbaar in vele verschillende stijlen, formaten en kleuren. Van klassiek tot modern en van metaal tot sloophout. Welke kies jij?